Chris Norman, vocea inconfundabila a trupei Smokie din anii ’70, revine in Romania. Celebrul cantaret va sustine un show plin de amintiri frumoase, pe 15 iunie 2023, de la ora 20:00, pe BT Arena din Cluj Napoca.

Trupa alaturi de care va concerta celebrul artist britanic la Cluj este formata din: Geoff Carline – chitara, voce, Martina Walbeck – Keyboards, pian, voce, Axel Kowollik – bass, voce, Dorino Goldbrunner – tobe, Rachel Parga – chitara, voce.

Chris Norman a devenit celebru in anii ‘70, fiind primul solist al formatiei Smokie. Primul album, “Pass It Around”, a fost lansat in 1975, dar primul hit, “If You Think You Know How To Love Me” a venit abia un an mai tarziu. Piesa a ajuns No. 1 in majoritatea tarilor europene. Au urmat hituri precum “Don’t Play Your Rock’n’roll To Me”, “I’ll Meet You At Midnight”, “Needles And Pins” sau “Living Next Door To Alice”.
Chris Norman a fost influentat inca din copilarie de muzicieni precum Elvis Presley, Little Richard, The Beatles, The Rolling Stones sau Bob Dylan. A debutat pe scena la inceputul anilor ‘70, dar succesul a venit alaturi de trupa Smokie. In 1978 a inregistrat un duet cu Suzi Quatro, “Stumblin’ In”, piesa ce avea sa ajunga pana pe locul 4 si dincolo de ocean, in Billboard Hot 100.

Anii ‘80 au venit cu oportunitatea unei cariere solo care a debutat cu un super hit, “Midnight Lady”. Piesa a fost un succes, s-a vandut in mai bine de 1 milion de exemplare, iar in Germania a stat 6 saptamani pe primul loc. Au urmat piese precum “Some Hearts Are Diamonds” “Fearless Hearts” sau Broken Heroes”.
In 1994, Chris Norman a primit distinctia „Starul video international al anului” de la CMT Europe pentru videoclipurile „Jealous Heart”, „The Growing Years” si „Red Hot Screaming Love”. In acelasi an, Chris Norman a format o noua trupa si a plecat in turneu pentru prima data in ultimii sase ani.

Anii 2000 au venit cu participari la numeroase festivaluri si emisiuni de televiziune, cea mai cunoscuta fiind “Comeback Show” de la televiziunea germana, unde a interpretat “Stumblin’ In” in duet cu C.C. Catch.

In decembrie 2021, a lansat noul sau album numit „Just A Man”, pe care l-a scris si inregistrat impreuna cu vechiul sau mentor si prieten Mike Chapman ca producator. Pe 4 noiembrie anul trecut, a lansat un nou album intitulat ~Rediscovered Love Song~. Pe disc sunt piese foarte cunoscute din repertoriul lui Eric Clapton, Bee Gees, Roy Orbison sau Moody Blues, cantate in stilul inconfundabil al artistului britanic.
In perioada urmatoare, Chris Norman are anuntate concerte la Limassol (Cipru), Basel (Elvetia), Munchen (Germania) sau Treungen (Norvegia).

Daca vrei sa simti vibe-ul muzicii de calitate si sa canti cu noi hituri precum “Living Next Door To Alice”, “Mexican Girl”, “Stumblin’ In”, “I’ll Meet You At Midnight” sau “Midnight Lady”, te asteptam pe 15 iunie 2023 la BT Arena din Cluj Napoca.

Un concert recomandat de Europa FM

Radu Groza: “Un artist genial, pe care romanii il iubesc”

”Chris Norman este un artist genial, cu o voce inconfundabila, iar romanii il iubesc si ii fredoneaza piesele, indiferent de varsta. Un concert la Cluj vine ca un regal pentru amatorii de muzica buna, amatorii de muzica de mare calitate, iar, dupa cum bine stiti, de cand eu activez in domeniul artistic, mereu am fost promotorul valorii. Chris Norman este un simbol pentru o generatie si un model pentru artistii care au urcat pe scena in anii in care au urmat. Piesele lui sunt nemuritoare si, sunt sigur, ca ii va bucura pe spectatorii care vor veni, in numar foarte mare, sa il urmareasca live, pe 15 mai, pe BT Arena din Cluj Napoca. Noi, organizatorii, am pregatit deja surprize speciale, printre care, in deschidere, va concerta inegalabilul Paul Ciuci – Compact. De aceea, spun, inca de pe acum, ca acest concert va fi unul unic, de neuitat”, a declarat managerul Radu Groza, organizatorul concertului Chris Norman in Romania.